سنتور موسوی
پربازدید

سنتور موسوی

همه چیز درباره دانستی های روز دنیا

سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی

سقوط قیمت نفت در جهان

روز جمعه (۳ آوریل/۱۵ فروردین) و پس از توییت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درباره گفتگوی او با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و اظهار امیدواری آقای ترامپ درباره احتمال نزدیکی مواضع عربستان و روسیه بر سر تولید، قیمت نفت پس از هفته‌ها سقوط افزایش یافت؛ و هر بشکه برنت با حدود چهار دلار افزایش به بالای ۳۴ دلار رسیده بود. افزایش قیمت نفت در روز جمعه در حالی بود که کمتر از دو هفته پیش هر بشکه نفت برنت به زیر ۲۲ دلار هم رسیده بود؛ این نرخ، پائین‌ترین قیمت نفت را در ۱۸ سال اخیر ثبت کرد.

چین، بزرگترین وارد‌کننده جهان است که تا پیش از شیوع کرونا حدود روزانه حدود ۱۴میلیون بشکه نفت وارد می‌کرد؛ کاهش این تقاضا و چشم‌انداز منفی بازار باعث افت قیمت نفت در جهان شد.

از جمله دلایل عمده سقوط قیمت نفت در ماههای اخیر کاهش تقاضا در بازار و همچنین تنش عربستان و روسیه بر سر قیمت بوده است. اختلاف اخیر روسیه و عربستان به حدود یک ماه پیش بر‌می‌گردد، زمانی که اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و روسیه تصمیم داشتند روزانه یک و نیم میلیون بشکه‌ از تولید خود بکاهند که با اختلاف ریاض و مسکو (تولید کننده غیرعضو) توافقی حاصل نشد و متعاقب آن قیمتها سقوط کرد.

قیمت نفت از ابتدای سال جاری میلادی شاهد کاهشی معادل ۶۵ درصد بوده است.

با فراگیری کرونا در جهان، بسیاری از شرکتهای نفتی یا تولید را متوقف کرده‌اند و یا حجم تولید را کاهش داده‌اند. این وضعیت باعث شده شرکتهای بزرگ نفت و گاز در جهان هزینه‌های خود را هم در سال جاری میلادی (۲۰۲۰) کاهش دهند. هشت شرکت بزرگ نفتی در جهان، از جمله آرامکو (شرکت ملی نفت عربستان) و شرکت هلندی-بریتانیایی "رویال داچ شل" اخیرا این کاهش هزینه‌ها را معادل ۲۸میلیارد دلار اعلام کرده‌اند. این رقم معادل بیست درصد هزینه‌های اصلی است که پیشتر ۱۴۲ میلیارد دلار اعلام شده بود.

عربستان پیش از اتفاقات اخیر گفته بود قصد دارد از دو ماه دیگر (ماه مه) با افزایش ۶۰۰ هزار بشکه در روز، صادرات خود را به ۱۰/۶ میلیون بشکه برساند. تولید روزانه نفت عربستان در ماه‌های گذشته به طور متوسط ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بود ولی گفته شده تا ۱۲ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید دارد.عربستان از جمله کشورهایی است که تولید نفت در آن ارزان تمام می‌شود.

منبع: bbc news فارسی

راه حل اوپک پلاس برای این مشکل:

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و صادرکنندگان بزرگ غیر عضو، ملقب به "اوپک پلاس"، جلسه‌ای اضطراری برگزار کردند که عربستان میزبان آن بود. کشورهای عضو اوپک و هم‌پیمانان آن از جمله روسیه در یک نشست اضطراری با کاهش روزانه ۱۰ میلیون بشکه‌ای تولید نفت خود به توافق رسیدند. این تصمیم از نظر گستره و میزان کاهش تولید بی سابقه است ویک اقدام تاریخی محسوب می شود. با این وجود، بازارهای جهانی نفت امروز جمعه ۱۰ آوریل با کاهش قیمت ها این پیام را فرستادند که میزان کاهش تولید ۱۰ میلیون بشکه در روز کافی نیست و نمی تواند تعادل از بین رفته بین عرضه و تقاضای جهانی نفت بر اثر کرونا را دوباره احیا کند. گسترش اپیدمی کرونا، آهنگ رشد تولید دراقتصاد جهانی را به شدت تحت تأثیر قرار داده و کاهش داده است. توقف بسیاری از فعالیت های اقتصادی و اجرای سیاست های جداسازی اجتماعی و قرنطینه و مسدود شدن مرزها برای مسافران، تقاضای جهانی نفت خام را در حدود ٢٠ تا ٢٥ میلیون بشکه در روز کاهش داده است. در همین حال ظرفیت ذخیره سازی نفت که از هفته های گذشته در بسیاری از کشورهای جهان آغاز شده است، به مرحله نزدیک به اشباع رسیده است. در چنین شرایطی است که کاهش ۱۰ میلیون بشکه ای نفت نمی تواند بازار های جهانی نفت را قانع کند.

منبع: rfi.fr


شنبه 30 فروردین 1399 382 بازدید 6 نظر

ارسال نظر

نظرات کاربران

محمد محمد مهمان دوشنبه 08 دی 1404

همونطور که استاد صبا میفرمایند سه تار برای خلوت پر صدا و برای دو نفره کم صداست

بهترین استفاده از سه تار به کار بردن اان در کنار ساز پشتیبانی مثل تنبک است تا دلنشین تر باشد صدای آن

پاسخ
پردیس پردیس مهمان دوشنبه 08 دی 1404

بین تار و سه تار نباید تفاوتی قائل شد واقعا این دو ساز به نظر من مثل خواهر و برادر میان و از یک خانواده هستند

تار صدایی پر حجم و سه تار صدایی خلوت تر دارد

پاسخ
علی علی مهمان دوشنبه 08 دی 1404

برای من اخلاف بین صدای تار و سه تار اختلافی نیست که یکی را جای دیگری انتخاب کنم اما به نظرم هرکدام جایگاه خاص خود را در موسیقی ایرانی دارند و باید در جای خود به درستی استفاده شوند

پاسخ
کیارش کیارش مهمان دوشنبه 08 دی 1404

اگر بین تار و سه تار بخواهم انتخاب کنم، باید بگویم که تار سازی با صدای بازتر و به نظر من برتر است.

تمام موسیقی نوازان و اساتید بزرگ از تار استفاده میکردند و این موضوع بی دلیل نبوده است

هرچند شباهت بسیار زیادی بین این دو ساز هست، اما تفاوت ها قابل چشم پوشی نیست

پاسخ
آزاده آزاده مهمان دوشنبه 08 دی 1404

درسته که تار طرفدار بیشتری دارد اما بی شک این بحث سلیقه ایست و من صدای سه تار را تحت هر شرایطی ترجیح میدهم

پاسخ
مهدی مهدی مهمان دوشنبه 08 دی 1404

اگر مجبور باشم که بین تار و سه تار انتخاب کنم بی شک انتخاب من سه تار است چرا که این ساز در تک سیم نوازی ها صدایی بسیار شیرین تر و مناسب تر دارد

پاسخ

ورود کاربران

خوش آمدید! لطفا وارد حساب خود شوید

رمز عبور را فراموش کرده‌اید؟
حساب کاربری ندارید؟

فراموشی رمز عبور

نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید

یا

ثبت نام کاربران

در چند ثانیه حساب کاربری خود را بسازید

قبلا ثبت نام کرده‌اید؟

نظرات کاربران

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید